Onderhoud

Onderhoud

Het hout is eerst fijn geschuurd en daarna beschermd met shellawax. Het is genoeg om af en toe rustig te poetsen in de lengterichting met een droog, zacht katoenen doekje.

Navullen

Aero: Draai eerst de pen dicht. Draai dan de metalen voorpunt los. De vulling kan nu worden verwisseld. Let op de veer.

Cigar: Draai eerst de pen dicht. Draai dan de metalen voorpunt los. De vulling kan nu worden verwisseld. Let op de veer.

Classic balpen: Draai het voorstuk van de pen open. De vulling kan nu uit de pen worden gehaald en verwisseld.

Classic vulpen: Draai het metalen voorstuk van de pen open. Het draaipunt zit in het metalen gedeelte. De vulling kan nu uit de pen worden gehaald en verwisseld.

Fancy: Draai eerst de pen dicht. Trek het voor- en achterdeel recht uitelkaar. De vulling kan nu worden verwisseld. Let erop dat de tekening van het hout doorloopt.

Gentlemen Jr. balpen: Draai eerst de pen dicht. Draai dan de metalen voorpunt los. De vulling kan nu worden verwisseld. Let op de veer.

Gentlemen Jr. vulpen: Draai het metalen voorstuk van de pen open. Het draaipunt zit in het metalen gedeelte. De vulling kan nu uit de pen worden gehaald en verwisseld

Panache: Draai het metalen voorstuk van de pen open. Het draaipunt zit in het metalen gedeelte. De gelvulling kan nu uit de pen worden gehaald en verwisseld.

Polaris: Draai eerst de pen dicht. Draai dan de metalen voorpunt los. De vulling kan nu worden verwisseld. Let op de veer.

Premium: Draai eerst de pen dicht. Draai dan in dezelfde richting door, om het voor- en achterdeel van elkaar te scheiden. De vulling kan nu worden verwisseld.

Sierra: Draai eerst de pen dicht. Draai dan het houten deel los. De vulling kan nu worden verwisseld. Let op dat de nieuwe vulling weer goed in de veer terechtkomt.